Забрус - бджолині воскові кришечки з медом і ферментами

Забрус може бути як світлим, і темним. Насамперед це залежить від породи бджіл – усі вони запечатують мед по-різному. Колір забрусу залежить також від погодних умов, кількості хабара, рослин, з яких було зібрано мед. Купити забрус можна було ще за часів Київської Русі, де він високо цінувався. У літописах його згадують у переліку товарів, які купці вивозили "за море". У ті часи зубної пасти ще не було, тому для очищення зубів використовували природні засоби – хвойні гілочки, смолу та забрус. Зберігати у холодильнику!


Бджолиний восковий забрус

Бджолиний восковий забрус

Ємність - 100 г



Ціна: 55 грн.


Дозрілий мед бджоли запечатують восковими кришечками, які бджолярі зрізають перед відкачуванням меду. Ці кришечки і називають забрусом. У його складі віск, пилок, прополіс, мед та фермент лізоцим, який бджоли додають для захисту меду від бактерій.



Склад забрусу:
Якщо ви думаєте, що забрус - це те саме, що і віск, то це не так. До складу забрусу, крім воску, входить ще кілька компонентів, які роблять його дуже корисним для людини. Це прополіс – природний антибіотик, пилок – комплекс вітамінів, мед та лізоцим – фермент, який служить захистом від бактерій та вірусів. Концентрація лізоциму в забрусі в 100 разів вище, ніж у меді.

У складі забрусу виявлено органічні кислоти, вільні жирні кислоти, мінерали, вітаміни, каротин, ефірні олії, білки, жири, бальзами та смоли.
Застосування забрусу:
Захворювання органів дихання. Забрус застосовується при лікуванні ангіни, бронхіту, трахеїту, пневмонії. Американські вчені вважають, що ті, хто вживає забрус, імунітет до захворювань органів дихання зберігається протягом чотирьох років.

Заболевания носоглотки. При насморке и гайморите забрус нужно жевать каждый час на протяжении 15 минут. Обычно через 1-2 дня насморк проходит. При правильном и своевременном использовании забруса заболевания не переходят в хроническую форму.

Заболевания органов пищеварения. При жевании забруса возникает сильное слюноотделение, что улучшает моторную и секреторную функции желудка. При проглатывании забрус действует как сорбент, выводит вредные вещества из желудка и кишечника, улучшает перистальтику.

Захворювання порожнини рота. При жуванні забрусу очищається зубний наліт, дезінфікується порожнина рота, зміцнюються зуби та ясна. Забрус – це корисна та смачна жуйка.

Для дітей. Також купити забрус рекомендується для дітей, які ходять у садок та до школи, його можна жувати щодня, по 1 чайній ложці вранці та ввечері. Діти, які звикли жувати забрус, рідше хворіють. На відміну від жуйки, забрус не шкодить шлунку, зміцнює зуби дитини та очищає їх.

Для підвищення імунітету як у дітей, так і у дорослих, забрус рекомендується використовувати в комплексі пергою, пилком, маточним молочком, медом.
Протипоказання:
Єдине протипоказання для прийому забрусу – індивідуальна непереносимість продуктів бджільництва. Проковтування забрусу не є небезпечним, передозування також – його можна їсти стільки, скільки хочеться.
Вживання:
Для профілактики та лікування захворювань жувати забрус потрібно 3-5 разів на день по 1 ст. ложці протягом 5-10 хвилин. Якщо він виявиться сухуватим, слід змішати його з 0,5 – 1 ч. л. меду. віск, що залишається після жування, викидається, але при випадковому його ковтанні не варто хвилюватися. Віск дуже пластичний і не травмує кишківник. Його рекомендується ковтати тим, хто має схильність до запорів, тому що віск покращує перистальтику кишечника.

Для дітей з метою профілактики застуди: жувати забрус, додавши мед (у співвідношенні 1:1) 2-3 рази/день по 1 ч. л.
 

Інші товари категорії

Маточне молочко
Маточне молочко
10 кап - 330 грн.
Акацієвий мед
Акацієвий мед
500 г - 180 грн.
Мед акацієвий
Мед акацієвий
1,4 кг - 470 грн.

Бренди товарів магазину тутУк